Shakshouka kom tradisioneel van Noord-Afrika af – dit is letterlik “eiers in tamatiesous”. Die tamatiesous resep hieronder hoef nie net vir Shakshouka gebruik te word nie – jy kan dit vermeerder en die ekstra sous in die yskas hou om op ‘n wye verskeidenheid geregte te gebruik.
Tamatiesous:
60 ml olie
100 g uie, fyngekap
100 g groen soetrissie,gekap
100 g rooi soetrissie, gekap (opsioneel)
3 knoffelhuisies, fyngemaak
2,5 ml komyn
500 g tamaties, gekap
25 ml tamatie pasta
125 ml water
sout en peper na smaak
15 ml droë pietersielie
Verhit die olie in ‘n groot braaipan oor medium hitte. Voeg die uie, soetrissie en rissie by en braai tot dit sag en goudbruin is. Voeg die knoffel en komyn by en braai vir 2 minute. Voeg nou die tamaties, tamatie pasta en water by. Verminder die hitte na laag en bedek die pan. Kook stadig vir 20 minute en roer af-en-toe. Geur na smaak met sout en peper en gooi die pietersielie by. Roer goed deur.
8 eiers
60 g feta, gekrummel
Breek die eiers binne in die pan oor die sous. Bedek en kook tot die eiers gaar is. Geur na smaak met sout en peper. Sprinkel die feta net voor opdiening oor.
8 Porsies * Per Porsie * Net Carbs 4.1g